Fedmekirurgi er
for mange mennesker en ny start

Duodenal switch

Duodenal switch (DS) er udtænkt af dr. Douglas Hess og fungerer på to måder:

  1. Ved hjælp af at reducere mavens størrelse kan du spise mindre. Du er mindre sulten, fordi sult-sensorerne er fjernet.
  2. Der er tale om et reduceret fødeindtag.

Maven reduceres til et indhold på 100 til 150 ml (indholdet af et saftglas) som sandsynligvis vil udvide sig i løbet af årene efter operationen. Under denne operation forbliver mavens forbindelse til tyndtarmen intakt og maven bliver ved med at fungere som før.

5 cm efter mavens forbindese til tyndtarmen (pylorus) bliver tolvfingertarmen (duodenum) delt for at kunne forbinde the digestive loop, den nedre del af tyndtarmen (også kaldet alimentary limb).

Tyndtarmen måles fra punktet, hvor den går over i tyktarmen til det punkt, hvor den når mavesækken. Længden på tyndtarmen er forskellig fra person til person og kan variere fra 5 til 10 meter. Tyndtarmen bliver delt ved 40% af den totale længde målt fra tyktarmen (som regel er dette cirka 2.5-3 m fra tyktarmen). Den del af tyndtarmen, som sidder fast på tyktarmen, bliver efterfølgende bragt op og fastgjort til det lille stykke af tolvfingertarmen (som er 5 cm langt lige hvor tyndtarmen er forbundet til mavesækken). Denne del af tyndtarmen fører føden fra maven næsten direkte til tyktarmen (digestive loop).

Den øverste del af tyndtarmen bliver bragt ned og fastgjort til det digestive loop cirka 50 til 100 cm fra tyktarmen (biliopankreatisk loop). Dette stykke tarm transporterer mavesyre, galde og bugspyt der stammer fra maven, leveren, galdeblæren og bugspytkirtlen. Det biliopankreatiske loop bliver forbundet med leveren, galdeblæren og bugspytkirtlen, men ender blindt for oven. Det biliopankreatiske loop er således ikke længere forbundet med maven. Stykket fra tyndtarmen, hvor de 2 dele mødes, kaldes the common limb. Her bliver fordøjelsesstofferne og føden blandet sammen og det sætter næringsoptagelsen igang.
Læs mere:

Fordele ved WLS Forte

WLS Forte vitamintilskuddene fra FitForMe er skræddersyet til at supplere din kost efter en duodenal switch. Den store fordel ved WLS Forte er desuden at én kapsel om dagen udgør et godt tilskud til din kost. Standard multivitaminer supplerer ikke din kost tilstrækkeligt, og du er nødt til at indtage flere tilskud om dagen.

Derudover er fordelen ved WLS Forte, at du ikke behøver at tygge på kapslen og at den er nem at sluge med en slurk vand på grund af den glatte overflade. Hvis ikke du bryder dig om at sluge kapslen, kan du åbne den og tage pulveret seperat. På denne måde kan du sagtens indtage indholdet med for eksempel en smule sukkerfri frugtmos.

Med WLS Forte fra FitForMe kan du nemt supplere din kost efter en duodenal switch med én kapsel om dagen.