Fedmekirurgi
for mange en ny start

Gastrisk bypass

Roux-and-Y gastric bypass (RYGB) er udviklet af Dr. Edward Mason og er betragtet som the gold standard indenfor fedmekirurgi, som er udtryk for at den er mest anerkendte og udbredte fedmekirirgiske metode. Metoden fokuserer på både at reducere hvor meget det er muligt at spise, og formindske hvor meget energi der optages fra det som spises. Det første opnås ved at reducere størrelse på mavesækken, og det næste opnås ved at forkorte tyndtarmen.

Under operationen laver kirurgen en lille mavesæk (pouch), der bliver fuldstændigt adskilt fra resten af maven. Herved kan patienten spise mindre. Tyndtarmen bliver taget af ca. 60 cm efter mavesækken. Den nederste del af tyndtarmen fastgøres til den lille mavesæk (pouch). Den øverste del af tyndtarmen, der stadigt sidder fast på den "gamle mave", fastgøres igen til tyndtarmen tæt ved tyktarmen. Således opstår en Y-formet tarmkanal, hvoraf indgrebet har fået sit navn.

Efter indgrebet mødes mad først med mavesyre, galde og bugspyt (som stadigt laves i den ”gamle mave”) først på et senere stadium hvorved næringsoptagelsen formindskes. Ved en gastrisk bypass bliver der således ikke fjernet nogen dele af maven eller tarmene, det er kun vejen, maden følger gennem mave-tarmsystemet, der forkortes væsentligt, hvorved man effektivt taber (over)vægt.

Den største ulempe ved denne operation er, at man kan have gener, som f.eks. dumping. Dette er et syndrom som sker ved indtagelse af mad med højt sukkerindhold. Før operationen kom sukkeret først til maven, i stedet efter operationen kommer det hurtigere til tyndtarmen. Ved indtagelse af sukkerrige produkter kan man få kvalme og føle sig svimmel, dette kan også betragtes som et ekstraincitament til at begrænse sit indtag af søde sager efter operationen.
Læs mere:

Fordele ved WLS Forte

WLS Forte vitamintilskuddene fra FitForMe er skræddersyet til at supplere din kost efter en gastric bypass. Den store fordel ved WLS Forte er desuden at én kapsel om dagen udgør et godt tilskud til din kost. Standard multivitaminer supplerer ikke din kost tilstrækkeligt, og du er nødt til at indtage flere tilskud om dag.

Derudover er fordelen ved WLS Forte at du ikke behøver at tygge på kapslen og at den er nem at sluge med en slurk vand på grund af den glatte overflade. Hvis ikke du bryder dig om at sluge kapslen, kan du også åbne den og indtage pulveret seperat. På denne måde kan du sagtens indtage indholdet med for eksempel en smule sukkerfri frugtmos.

Med WLS Forte fra FitForMe kan du nemt supplere din kost efter en gastric bypass med én kapsel om dagen.